Aštavakra Gita

Aštavakra Gita je zapis edinstvenega pogovora med razsvetljenim modrecem in kraljem; je starodavni sveti spis z močjo in čistostjo laserskega žarka. Njegova nepopustljiva usmerjenost k bistvu je brez primere. V njem ne najdemo moralnih pravil, smernic za vsakdanje življenje ali navodil za »osebno rast«. Vsaka beseda je potencialni sprožilec, ki zmore katapultirati zrelo dušo iz časa v brezčasje, k vrhovnemu cilju življenja – v sfero Resničnosti in Svobode.

Modrec Aštavakra ne zahteva od nas nobenih posebnih veščin, obredov, obvladovanja diha, usmerjanja misli ali ponavljanja svetih zlogov, še celo meditacije ne. Njegov revolucionarni pristop je v nasprotju z vsemi tradicionalnimi oblikami duhovne vadbe. Aštavakra Gita ni priročnik za duhovno vadbo. Njen namen je, da bralec takoj, v intuitivnem preblisku dojame resničnost, ki jo izžarevajo zapisane besede. V enem trenutku je še na dozdevno trdnih tleh, v naslednjem pa se skupaj z vsem vesoljem razprhne v blaženo Praznino – ki je obenem tudi Polnost.
Duhovna osvoboditev ni epski dosežek, rezerviran za peščico nadljudi z nadnaravnimi sposobnostmi. Popolna svoboda, brezdanji mir, neomajna moč in brezmejna ljubezen so odlike naravnega stanja, od katerega smo se oddaljili v samopozabi.
Aštavakra Gita je izvir čistega Znanja, ki vabi k sebi in žubori sredi puščave duhovnega materializma, v kateri človeka zasipajo informacije o čakrah, kristalih in horoskopih, vikend tečaji dvomljive kakovosti in učitelji, ki bi sami še najbolj potrebovali učitelja.
Kakor se valovi, pena in mehurčki ne razlikujejo od vode, se tudi vesolje, izvirajoče iz Sebstva, ne razlikuje od njega.

 

Poglavja za pokušino

 


Naročilo knjige

Cena knjige je 28 evrov.

Dobite jo v knjigarni Zdaj (059 951 622 – razen ponedeljka) ali v spletni knjigarni Om Šiva Ezoterika.